10 NAČINOV ZA PREPREČEVANJE PREZGODNJEGA STARANJA KOŽE

SONCE, SONCE, SONCE… potrebujemo ga za boljše razpoloženje, za gibanje v naravi, za sončen nasmeh…
Vendar sončni žarki igrajo glavno vlogo pri prezgodnjem staranju kože. Tako da na kolo v sončnem vremenu seveda gremo, ampak izven najbolj sončnih ur poleti (10-16) ter z zaščitno obleko, klobukom in sončno kremo. Uživali bomo in bili varni pred prezgodnjim staranjem kože.

Follow our Blog

Torej 10 preprostih navodil:

1. Varuj svojo kožo pred sončnimi žarki vsak dan

2. Nanesi samoporjavitveno kremo v kolikor si želiš zagorelo polt

3. V kolikor kadiš: prenehaj!!!

4. Izogibaj se ponavljajoči mimiki obraza. Torej v kolikor se leta in leta mršiš na isti način bodo te gubice postale naenkrat stalne. Torej jezo in začudenje na stran? Smeha se ne bomo branili, tudi če povzroča gubice. Lahko pa redno uporabljamo sončna očala, da preprečimo stiskanje oči zaradi preveč svetlobe in tako preprečujemo nastanek gubic ob očeh. (v kolikor se nam te gubice vseeno pojavijo, lahko zmanjšamo moč teh mišic z botoks terapijo)

5. JEJ ZDRAVO. Ja jej, moli, ljubi ima kar dober nasvet. Vendar bi morali dodati jej zdravo, moli, ljubi (in se gibaj? Študije so dokazale, uživanje veliko svežega sadja in zelenjave preprečuje prezgodnje staranje kože. Ali veste kaj so antioksidanti? O tem v kakšnem od naslednjih blog zapisov. Žal pa moramo ugotoviti tudi, da sladkarije in druga hrana, ki vsebuje obilico predelanih sladkorjev, prav tako povzroča prezgodnje staranje kože. Oooooo tiste bonbone nujno črtati iz vsakodnevne uporabe? Ali se lahko še vedno posladkamo, brez prevelikega vpliva na zdravje in prezgodnje staranje? Tudi o tem bomo govorili.

6. Pij manj. Alkohola!!!! Pij več. Vode!!!!!! Alkohol povzroča bolj suho kožo in čez čas povzroča poškodbe kože.

7. Umivaj obraz nežno. Odstraniti moramo ostanke onesnaževalcev okolja, make upa…

8. Obraz umivaj 2x dnevno in po telesni vadbi. Potenje, predvsem v kolikor ob tem nosiš čelado, draži kožo.

9. Namaži se s kremo 2x na dan, da ujameš vodo v svoji koži. Več o pravilni uporabi kozmetike v naslednjih blog zapisih. Ja gre za obsežno temo, tako da bo potrebnih veeeeeč zapisov?

Gallery