Baby botoks

Baby Botoks (Botulinski toksin) – terapija

Zvezdnice ga obožujejo

Baby botoks je terapija za vse, ki si želijo svežega videza z manj gubicami, vendar ob tem naravnega rezultata z ohranjenim gibanjem mišic na obrazu in izražanjem čustev.
Že od pričetka uporabe je postal pravi hit med uporabniki, tudi slavnimi, ki si to upajo priznati.
Sicer nima sicer ničesar skupnega z dojenčki in jim tudi ni namenjen.

Naročite se

“Baby botoks”, torej terapija z nižjimi dozami botoksa, se je pričela uporabljati, ker je v preteklosti botoks dobil neupravičen sloves, da je obraz po injekciji botulinum toksina videti zamrznjen, negibljiv in tako nenaraven. Večinoma se je to zgodilo zaradi neizkušenih zdravnikov in zobozdravnikov, ki so imeli slabo tehniko vbrizgavanja botoksa ter predvsem zaradi dejstva, da so za vsakega pacienta uporabljali enako dozo. Sedaj pri “baby botoksu” in tudi pri tradicionalnem botoxu izkušen dermatolog uporabi količino botoksa, ki je prilagojena posamezniku, oziroma skrbno izbrana za vsakega individualno glede na moč mišic na obrazu.

“Baby botoks” torej uporablja drugačen pristop, saj je cilj majhnih, natančno usmerjenih injekcij v prilagajanju posamezniku oz posameznici.

Tako je “baby botoks” terapija, katere namen je osvežiti izgled z zmanjšanjem gubic ob tem pa ohraniti naraven izgled.

Milenijci, stari med 20 in 35 let, ga uporabljajo za preprečevanje in odpravljanje gubic.

kaj torej je “baby botoks”?

Gre za terapijo z botoksom, kjer se uporabijo manjše doze botoksa in bolj prefinjena tehnika aplikacije, zato da dosežemo bolj naraven izgled z manj gubicami in ohranjenim gibanjem mimičnih mišic na obrazu. Pri “baby botoksu” bo dermatolog uporabil manjšo dozo botoksa, da bo s tem dosegel sprostitev mišice in manj izražene gubice, vendar pa bo ostala določena mera gibanja mišic na obrazu in tako čim bolj naraven izgled.

Baby botoks se uporablja za zmanjševanje gubic na čelu, med obrvmi in ob očeh.

Velikokrat se za “baby botoks” odločijo tisti, ki se bojijo kako bo botox sploh učinkoval na njihovem obrazu, ter se bojijo možnosti da bi bili videti izumetničeni po terapiji.

OSNOVE O BOTOKSU

dobre strani “baby botoksa”:

  • Bolj naraven izgled
  • Nekoliko manjša možnost stranskih učinkov, ker se uporabijo nižje doze
  • Ohrani gibanje mišic in s tem izražanje mimike na obrazu
  • Zmanjša gubice in preprečuje nadaljnje poglabljanje gubic
  • Primeren za začetnike
  • Primeren za preprečevanje pojava gubic na obrazu že v 20ih in 30ih letih
  • Ni zamrznjenega izgleda

Pri “baby botoksu” se terapija izvaja za enake regije kot tradicionalni botoks, to je med obrvmi, v predelu čela in okrog oči. Uporabi se nekoliko bolj prefinjena tehnika, kjer se v podkožje aplicirajo mikro kapljice botoksa na več mestih na zgornjem delu obraza.

Velikokrat se za to terapijo odločijo tisti uporabniki, ki so prvič na terapiji z botoksom, tisti ki začenjajo z anti-aging terapijami ali želijo le preprečevati pojav gubic na obrazu, ter predvsem tisti z drobnimi, plitvimi gubicami. Ob tem pa predvsem ljudje, ki si želijo naravnega izgleda ter ne želijo zamrznjenega videza.

Gre za terapijo, ki je najboljša za mlade paciente oziroma tiste z drobnimi gubicami. Za tiste z globljimi gubicami je terapija izbora še vedno tradicionalni botox.

kako se pripravite za “baby botoks”?

 

Pomembno je, da se pred terapijo pogovorite z zdravnikom, ki mu zaupate svoje želje in se pogovorite o morebitnih drugih težavah ter vam ta razloži potek terapije in kaj pričakovati po terapiji. Pomembno je, da zdravniku zaupate svoje pomisleke in cilje, saj vam bo le tako lahko svetoval glede vaše individualne, optimalne terapije.

Pomembno je, da na dan terapije ne uporabite ličil ali le minimalno količino le teh, ki jo pred terapijo odstranite.

Za terapijo z botoksom morate biti zdravi in na koži obraza brez vnetja in herpesa.

ako izgleda terapija z “baby botoks”?

Najprej odstranimo ličila in nanesemo razkužilo na kožo. Nato zdravnik oceni moč vaših mišic, tako da vas prosi da pogledate jezno, začudeno in se močno nasmejete. Nato označi točke aplikacije. Terapija se izvede z zelo drobno iglo v mišico ali podkožje. Po terapiji se koža očisti.

Na dan terapije ne nanašajte ličil na obraz. Po tem nekaj dni odsvetujemo vadbo in uporabo savne ter svetujemo zaščito pred soncem, vsa navodila sicer od zdravnika prejmete po terapiji.

“baby botoks” vs. tradicionalni botoks

Verjetno ste presenečeni, da se v obeh primerih uporablja enaka aktivna učinkovina, da torej ne gre za različno formulo substance. Pri obeh terapijah uporabimo enako močan botulinski toksin, vendar pri baby botoksu uporabimo nižje doze in bolj prefinjeno tehniko, da dosežemo zmanjšanje gubic ob tem da ne pride do zamrznjenega videza.

Torej je baby botoks najbolj priporočljiv za tiste z drobnimi gubicami in tiste, ki si želijo bolj naravnega rezultata.

 

cena za “baby botoks”

Običajno je cena baby botoksa nekoliko nižja od tradicionalnega botoksa, saj se uporabi manj enot botoksa. Po drugi strani pa mora zdravnik pri terapiji obvladati bolj prefinjeno tehniko aplikacije, za kar mora biti posebej izučen. Moramo vedeti, da je cena baby botoksa le nekoliko nižja od cene tradicionalnega botoksa, saj mora pri tej terapiji zdravnik imeti natančno znanje anatomije in občutek ter izkušnje za izvedbo prefinjene tehnike aplikacije. Ob tem je čas izvajanje ene in druge terapije enak.

CENIK

po terapiji

Tradicionalno rezultat botoksa traja do 4 mesece, ko začne učinek počasi izzvenevati in naše mišice pričnejo ponovno dobivati moč. Tako se večina mojih pacientov odloča za ponovitve na 4-6 mesecev. Medtem ko učinek “baby botoksa” traja manj, nekje en do dva meseca. Moje paciente vedno opozorim, da majhna količina kljub vsemu ni čudežna in da za globlje gube ne bo zadostovala, prav tako tudi učinek traja manj časa in bo potrebno terapije bolj pogosto ponavljati v kolikor bodo želeli ohranjati zmanjšanje gubic.

Baby botoks Estetika SKIN
Baby botoks zmanjševanje gub

Je pa to dejstvo, da je učinek krajši kot pri standardni dozi tudi pozitivno za prve uporabnike, saj v primeru, da vam učinek ni všeč, le ta ne bo predolgo trajal.

 

za konec

“Baby botoks” je odlična opcija za prvo terapijo botoksa ter za tiste, ki si želijo bolj naravnega rezultata ter osveženega videza ter za tiste z začetnimi, drobnimi gubicami.

Botoks je ena najbolj popularnih terapij za pomlajevanje in sedaj vam je na voljo v manjši količini, s preizkušeno in pacientu prilagojeno tehniko vbrizgavanja, kot “baby botoks”, katerega rezultat bo zvezdniško svež videz brez pretiranega zamrznjenega videza.

 V estetiki SKIN ves čas sledimo vsem trendom, ogromno časa posvečava dodatnim izobraževanjem in treningom po vsem svetu, nazadnje sva novosti spoznavala na svetovnem kongresu estetske medicine 2022 v Monaku in tako vam nudiva tudi prilagojeno botoks terapijo s prefinjeno tehniko aplikacije, popularno imenovano “Baby botoks”.

botoks terapije lahko opravite v naših dveh ambulantah:

  • Ljubljana, Peričeva 37
  • Koper, Ulica 15. maja 2b

Več o novostih in trendih ter botoksu celega obraza:

BOTOKS: TRENDI IN NOVOSTI

BOTOKS: LIP FLIP

TERMINI BOTOKS DNEVOV

terapije opravljata:

Katja Gorenšek Ul, dr.med., specialist dermatolog

Samo Gorenšek, dr.med., specialist dermatolog

Pogosta vprašanja

To je klasično vprašanje v naši ambulanti. Baby botoks je sicer terapija, ki je primerna v vseh starostih (nad 18.let)(. Baby botoks je najbolj primeren kot prva terapija ali pri starih okrog 30. let, kjer se uporabi bolj kot preventiva pred nastankom gubic. V starosti 40. let ima večina ljudi že kar izrazite gubice na čelu, med očmi in ob očeh, zato je večinoma pri njih bolj primeren klasični botoks, saj bo učinek trajal dlje in gubice se bodo bolj zmanjšale. Tudi pri tradicionalnem botoksu se pred terapijo v ambulanti SKIN pogovorite z dermatologom in mu poveste svoje želje in v kolikor je želja čim bolj naraven izgled z ohranjanjem gibanja mimičnih mišic, naši izkušeni dermatologi terapijo prilagodijo tako, da dobite čim bolj tak rezultat kot si ga želite.
Do določene mere se lahko vpliva. Veliko naših strank si želi, da z botoksom nekoliko privzdignemo obrvi, kar lahko izkušen zdravnik z določeno tehniko tudi naredio.
Stranski učinki obeh terapij so podobni. V obeh primerih gre na splošno za varno terapijo, ob tem da ima baby botoks še nekoliko manj možnosti stranskih učinkov, saj se uporabijo nižje doze. Pride lahko do modric ali asimetričnega rezultata, o vseh stranskih učinkih ste obveščeni pred terapijo. Pri obeh terapijah lahko pride do spuščene zgornje veke v primeru da pride do migracije produkta. Za to je nekoliko manj možnosti pri baby botoksu, kjer se uporabijo nižje doze. Večinoma so stranski učinki blagi in prehodni.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnik



Rezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo