Beautiful lips: kaj lahko sami naredimo za lepši nasmeh?

Lepe ustnice naredijo tvoj nasmeh še lepši…

Pa ne samo nasmeh, čudovite ustnice naredijo cel obraz lepši. Ustnice na obrazu namreč zavzemajo osrednje mesto. S svojo drugačno barvo in posebno obliko pritegnejo pogled. Že stoletja veljajo lepe ustnice za simbol ženske lepote.

Follow our Blog

Vendar se o njih tudi v ženski družbi malo pogovarjamo. Večinoma je govora le o ustreznih lip gloss-ih in barvi šminke, manj pa o tem da so ustnice zelo občutljiv del našega obraza in potrebujejo posebno nego. Zavedati se moramo tudi, da ustnice zelo hitro pokažejo našo starost.

Kakšne so lepe ustnice?

Vse ustnice so lepe. Vendar največ pogledov ujamejo polne, simetrične, sijoče ustnice z ostro omejenim in rahlo navzgor usločenim robom. Seveda brez gubic, pigmentacij ali razpok.

Ko govorimo o polnih ustnicah boste nekateri pomislili na povečane ustnice.

Zato je na mestu vprašanje:

Zakaj so nekatere polne ustnice čudovite, druge pa izgledajo prevelike?

Prvo in najpomembnejše pravilo v estetiki/lepoti je harmonija oziroma skladnost. Gre za to, da morajo biti lepe ustnice skladne s preostalimi strukturami na obrazu. Torej Angelina Jolie je bila na različnih platformah že večkrat izglasovana za žensko z najlepšimi ustnicami. Strinjamo se da so njene ustnice zelo polne. V kolikor natančno pogledamo vidimo, da ima tudi poudarjena/polna lica, močan čeljustni rob, močne obrvi. Torej so njene ustnice zanjo ravno pravšnje velikosti in oblike za njen obraz. V kolikor bi jih prestavili na obraz dekleta brez polnih ličnic in močnih obrvi, bi te ustnice izgledale prevelike glede na obraz tega dekleta.

Torej najpomembnejša značilnost lepih ustnic je, da morajo biti v harmoniji s preostalimi strukturami na obrazu. In takrat naredijo obraz še lepši…

Ob tem je pri lepih ustnicah pomembno tudi pravilno razmerje zgornje in spodnje ustnice.

Naravne, lepe ustnice imajo ustrezno razmerje med zgornjo in spodnjo ustnico, in sicer mora biti spodnja ustnica nekoliko manj kot 2x večja od zgornje ustnice. Pri lepih ustnicah nikoli ni zgornja ustnica večja, čeprav si veliko žensk želi veliko prav zgornjo ustnico. V kolikor se s posegi naredi zgornja ustnica večja kot spodnja ali sta obe enake velikosti, to deluje nenaravno.

Ob tem je pomembna tudi oblika ustnic.

Lepo je v kolikor imajo ustnice jasno začrtan rob in poudarjeno srčasto obliko. O oblikah ustnic bomo sicer še govorili, gre za obsežno temo, saj obstajajo številne oblike in vsaka je po svoje lepa.

Seveda pa morajo biti ustnice tudi brez drugih vidnih nepravilnosti…

Kaj moraš vedeti o svojih ustnicah?

Ustnice so mehkejši del našega telesa, njihova struktura se močno razlikuje od strukture ostale kože obraza. Vrhnji del kože je na ustnicah tanjši in tako so bolj občutljive na zunanje dejavnike. Karakteristično barvo pa jim dajejo številne drobne krvne žile pod vrhnjo plastjo kože.

Ali se moje ustnice tudi starajo?

Kot vse strukture na našem telesu, se tudi naše ustnice starajo. Naše ustnice so značilno bolj polne v mladosti, največjo polnost dosežejo pred 20 letom naše starosti, po 20 letu starosti pa počasi pričnejo izgubljati svojo polnost, kasneje se pojavijo gubice, rob ustnic ni več jasen. Največ volumna pa ustnice izgubijo po menopavzi.

Zunanji dejavniki možno vplivajo na naše ustnice. Le te so občutljive na zunanje dejavnike kot so sonce, veter in mraz. Zato moramo vedeti da je potrebno ustnice zaščititi z ustreznimi kremami z zaščito pred soncem, saj UV žarki močno pospešijo staranje kože, tudi ustnic. V kolikor si želimo preprečiti prezgodnje staranje ustnic in izgubo njihove polnosti, moramo za njih skrbeti, na prvem mestu je gotovo zaščita pred soncem!

O različnih težavah s suhimi in razpokanimi ustnicami bomo govorili v prihodnjih blog zapisih. Težav s kožo ustnic je namreč ogromno?

Kaj lahko naredimo za bolj polne ustnice?

Uporaba krem ali gloss-ov za ustnice ne bo povečala njihove polnosti. Res je da ob nanosu za kratek čas le te izgledajo bolj polne, ampak gre le za učinek sijaja, ki ga krema za kratek čas ustvari.

Ustnice lahko oblikujemo in jim dodamo polnost z dermalnimi polnili oziroma filerji s hialuronsko kislino. Hialuronska kislina je sicer normalna sestavina naše kože, ki se z leti izgublja. Seveda moramo biti pri teh terapijah z dermalnimi polnili oziroma filerji s hialuronsko kislino izjemno previdni in upoštevati zgoraj navedena pravila lepih ustnic. Torej imeti ves čas v mislih, da lahko ustnice oblikujemo le do te mere, da ohranimo naravno harmonijo obraza. Torej oblikujemo ustnice, ki so za vas individualne in se skladajo z vašim obrazom. Zato je potrebno zdravnika za te posege previdno izbrati, predvsem je tukaj pomemben njegov čut za lepoto, poznavanje vseh obraznih proporcev in harmonije obraza in seveda poznati njegove spretnosti/znanje da zna takšen delikaten poseg ustrezno izvesti. Na naši SKIN kliniki imamo vedno v mislih naraven rezultat, poznamo pravilne proporce in lepotne ideale, ter smo visoko izobraženi za izvajanje estetskih posegov (link v bio). Tudi za oblikovanje ustnic… In rezultat je naravno čudovit!!!

Pa ostanite v harmoniji in po svoje lepe do naslednjič…

Gallery