BEAUTY FROM WITHIN

Lepota je v nas vseh… Ohranimo lepoto in zdravje z zdravim načinom življenja.

Follow our Blog

Zakaj se staramo? Ali ni staranje povsem naraven proces? Zakaj se bojimo staranja, gub in sivih las?

 

Takšna vprašanja se porajajo vsakemu izmed nas. Sem zdravnica, specialistka dermatovenerologije, z možem imava estetsko kliniko SKIN, kjer opravljamo različne nekirurške estetske posege. Predvsem pa sem mama treh otrok, ki mi zdrav način življenja pomeni ogromno. Verjamem, da z zdravim načinom življenja varujemo zdravje in ohranjamo lepoto.

Delujmo preventivno že od zgodnjih let! Najbolje je začeti že v otroštvu.

Če se vrnem na zgornja vprašanja.

 

Zakaj se bojimo staranja, gub in sivih las?

 

O tem se ob svojem delu velikokrat sprašujem in o tem debatiram s svojimi strankami. Verjetno zato, ker so to zunanji glasniki, ki povedo da se naše telo stara. Brez dvoma pa staranje pomeni upadanje telesnih funkcij. V naših mislih je povezano z boleznimi, težjim funkcioniranjem v vsakdanjem življenju, morda tudi z osamljenostjo. Želja večine ljudi pa je dolgo življenje, v katerem smo vedno mladi, aktivni, družabni in izgledamo dobro.

Večina si nas želi doseči pozno starost brez kroničnih bolezni, brez bolezni kot so bolezni srca, sladkorna bolezen, osteoporoza, brez upadanja spominskih funkcij in spremenjenega razpoloženja, pa tudi z ohranjenim mladostnim videzom. To so izzivi sodobne medicine, tukaj pridemo do besede ANTI AGING. Naloga medicine Anti aging je preprečevanje oz preventivno delovanje.

 

S preventivo je potrebno pričeti zgodaj v svojem življenju, najkasneje v tretjem ali četrtem desetletju. Jaz tej splošni preventivi za ohranjanje zdravja celotnega telesa preprosto rečem zdrav življenjski slog. Kot mama treh otrok želim to preventivo oz zdravo življenje v naš vsakdan vpeljati že v otroštvu.

Zdrav življenjski slog je osnova, na kateri temeljijo vsi ukrepi proti procesom staranja. Sem prištevamo zaščito pred soncem, zdravo prehrano, redno telesno vadbo, zmanjševanje stresa in dovolj spanca.

 

Staranju se ne moremo izogniti, lahko pa v starost zakorakamo bolj vitalni, se počutimo bolje in predvsem z veliko pozitivne energije in veselja do življenja. Z istimi ukrepi pa bomo ohranili tudi lepšo kožo, mladostnejši videz in pristen nasmeh.

V mojem blogu se bom posvetila temu kako z zdravim življenjskim slogom ohranjati mladostnejši videz pozno v starost.

Govorili bomo o zaščiti pred soncem, zdravi prehrani, o sestavinah prehrane, ki delujejo pozitivno na zdravje naše kože, o samem staranju in njegovih posledicah, različnih teorijah staranja, o pozitivnih aspektih vadbe ter preprečevanju stresa z gibanjem in uživanjem v naravi.

Z zdravim načinom življenja ohranjamo zdravje celotnega telesa in s tem tudi kože in podkožnih struktur, zato ta pristop imenujemo tudi INSIDE OUT pristop (pristop od znotraj navzven).

O tem pa v enem od naslednjih blog zapisov?

Beauty blog

Gallery