lasersko-odstranjevanje-dlak-cena

KAJ POVZROČA STARANJE KOŽE?

Ali misliš da znanstveniki natančno vedo kaj povzroča staranje? Ali ga povzroča en sam dejavnik?

Follow our Blog

O staranju je bilo v zadnjih letih opravljenih mnogo raziskav. Nikakor pa ne vemo še vsega. Zaenkrat z gotovostjo lahko trdimo da gre za zapleten proces in da do staranja prihaja zaradi prepleta številnih dejavnikov. Nikakor ena sama stvar ne vpliva na to kako se staramo in kako v starejšem obdobju izgledamo.

Dejstvo pa je tudi, da na nekatere stvari, ki povzročajo staranje lahko vplivamo in da na nekatere ne moremo vplivati.

Ali se potem sploh splača trudit?

Absolutno. Veliko lahko sami naredimo za zdravje in mladosten izgled.

Na kaj ne moremo vplivati?

Ne moremo vplivati na naraven proces staranja, torej na intrinzično/notranje staranje, ki nam je zapisano v genih. S časom vsi razvijemo gubice na obrazu in izgubimo nekoliko mladostne polnosti obraza. To vidimo kot zmanjšanje polnosti lic ali ustnic. Opazimo da naša koža postane tanjša in bolj suha.

Na kaj lahko vplivamo?

To imenujemo ekstrinzično ali zunanje staranje, ki je odvisno od zunanjih dejavnikov. Najbolj pomembno dejstvo, ki si ga morate zapomniti je, da okolje v katerem živim in naš nezdrav lifestyle povzročata prezgodnje staranje kože. Torej naša koža in naše telo se starata še hitreje kot imamo zapisano v genih oziroma še hitreje kot bi se starali če ne se ne bi izpostavljali tem »škodljivim vplivom«!!! In to je škoda, ki si jo delamo sami. S preventivnim delovanjem oziroma zdravim načinom življenja zmanjšamo te »škodljive vplive« na naše telo. In se staramo počasneje oziroma s tempom ki so nam ga namenili naši geni.

Uživajte v Velikonočnih praznikih…

Media about us