Lasersko odstranjevanje dlak nevarnosti in stranski učinki

Lasersko odstranjevanje dlak: NEVARNOSTI IN STRANSKI UČINKI

Lasersko odstranjevanje v Estetiki Skin je VARNO, saj je z odličnimi laserji ter usposobljenim medicinskim osebjem možnost stranskih učinkov minimalna.
V ESTETIKI SKIN:
Imamo vse medicinske laserje, tako da izberemo najboljšega za Vas individualno.
Imamo 10 let izkušenj.
Terapije nadzira zdravnik.
Terapije opravi usposobljeno medicinsko osebje.
Imamo vrhunske laserje priznanih proizvajalcev.
Imamo laserje z NAJNOVEJŠO TEHNOLOGIJO, kjer je možnost stranskih učinkov res minimalna. Terapija je skoraj BREZ BOLEČIN in ULTRA HITRA.

Follow our Blog

NEŽELENI UČINKI PRI LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK

Možnost pojava stranskih učinkov je odvisna od:

vaše kože in tipa dlak,

od vrste laserja, ki je uporabljen,

od pravilne izbire parametrov (kar izbere na naši kliniki zdravnik),

ter od upoštevanja navodil o negi kože pred in po terapijah.

Nevarnosti je veliko, vendar so v rokah usposobljenega medicinskega osebja izjemno redki.

 

STRANSKI UČINKI LASERSKEGA ODSTRANJEVANJA DLAK:

 

  1. IRITACIJA KOŽE. Gre za zelo prehodno iritacijo, ponavadi z rdečino kože in blago oteklino. Ta običajno traja le nekaj minut do nekaj ur po terapiji.
  2. OPEKLINE KOŽE– nastanejo izjemno redko. Ponavadi nastanejo v kolikor je koža preveč porjavela, pa še to le pri tistih laserjih, ki so namenjeni za svetlo kožo. Gre za rdečino, pekočino, ki traja nekaj dni in je podobna sončni opeklini.
  3. MOTNJE PIGMENTACIJE- Po terapiji laserskega odstranjevanja dlak v izjemno redkih primerih pride do posvetlitve ali potemnitve kože, torej do hiperpigmentacije ali hipopigmentacije. Gre za lise v obliki kroga, lahko črte ali po celi površini kjer se je izvajala terapija. To se ponavadi zgodi takrat, ko se kožo izpostavlja sončnim žarkom pred ali po laserski terapiji. Zato je izjemno pomembno, da se vsak, ki se odloči za lasersko odstranjevanje dlak, resnično drži navodil o negi kože pred in po terapiji. In glavno navodilo je striktno izogibanje soncu 2 tedna pred in 2 tedna po terapiji. Motnje pigmentacije po terapiji laserskega odstranjevanja dlak so lahko prehodne, ali pa tudi trajne.
  4. MEHURJI, KRASTE; BRAZGOTINE so po laserski terapiji možni, ampak izjemno malo verjetni stranski učinki.
  5. POŠKODBA OČI– laserski žarek lahko možno poškoduje oči. Zato je obvezno ob vsaki terapiji, da tako terapevt kot stranka ves čas terapije nosita zaščitna očala, ki so prav namenjena za lasersko terapiji točno s tem laserjem s katerim se terapija opravlja. V kolikor se uporabljajo pravilna zaščitna očala ves čas terapije, do poškodbe oči ne more priti.

KAKO POSKRBIMO DA JE LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK VAREN POSEG?

Lasersko odstranjevanje dlak je poseg v telo, zato je prav, da ga nadzira zdravnik. Stranski učinki so lahko tudi trajni in izjemno neprijetni, zato je potrebno imeti izjemno izurjeno medicinsko osebje, ki z laserji upravlja, Ob tem pa veliko znanja, kako za vsak tip dlak in vsak tip kože izbrati pravi laser in prave parametre, da bomo dobili dober rezultat, vendar brez stranskih učinkov.

Pri nas v ESTETIKI SKIN terapije nadzira terapije in vse parametre izbere zdravnik dermatolog. Prav tako se z zdravnikom, specialistom dermatologom pogovorite pred pričetkom terapij in le ta oceni ali ste primeren kandidat za terapijo ali obstajajo kakšne kontraindikacije, glede na vaše pridružene bolezni ali zdravila, ki jih jemljete.

 

LASERSKEGA ODSTRANJEVANJA DLAK NE OPRAVLJAMO:

V okolici oči, torej ne za obrvi ali dlake v okolici oči, saj v tem predelu obstaja možnost hude poškodbe oči. Prav tako ga ne izvajamo za odstranjevanje sivih ali čisto belih dlačic, saj vsebujejo premalo pigmenta, da bi lahko imeli dober rezultat.

VSE KAR MORAŠ VEDETI O LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK NA POVEZAVI.