Pa še en »climate friendly« recept v znamenju svetovnega dneva zemlje

Borovničevi mufini: 2 skodelici ajdove moke 2 ½ žlički pecilnega praška ½ skodelice sladkorja 1 skodelica ovsenega mleka 1/3 skodelice jabolčne čežane (najbolje če jo narediš sam, iz olupljenih jabolk, ki jih kuhaš na zmernem ognju 10 min in pretlačiš) 1 žličko pomarančnega soka 2 skodelici borovnic (sveže ali zamrznjene), uporabljamo lokalne Pečico segrejemo na …

Follow our Blog

Borovničevi mufini:

2 skodelici ajdove moke
2 ½ žlički pecilnega praška
½ skodelice sladkorja
1 skodelica ovsenega mleka
1/3 skodelice jabolčne čežane (najbolje če jo narediš sam, iz olupljenih jabolk, ki jih kuhaš na zmernem ognju 10 min in pretlačiš)
1 žličko pomarančnega soka
2 skodelici borovnic (sveže ali zamrznjene), uporabljamo lokalne

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija.

Mokre sestavine zmešamo v skledi, posebej zmešamo suhe sestavine v drugi skledi.

Nato skupaj zmešamo suhe in mokre sestavine tako da mokre sestavine vlijemo v mešanico suhih sestavin in zmešamo.

Dodamo borovnice in rahlo premešamo.

Pečemo v ogreti pečici 30 min.

Pustiš da se ohladijo in mnjammmm!!!!