lasersko-odstranjevanje-dlak-ajda-sitar

PRAKTIČNO O LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK

Pred laserskim odstranjevanjem dlak v Estetiki Skin opravite pogovor z mano ali drugim zdravnikom dermatologom, ki Vam pove več informacij o terapiji in Vam poda praktične informacije kako postopati pred in po terapiji, nekaj najpomembnejših navodil sem zbrala v tem blog zapisu.

Follow our Blog

KAKO SE PRIPRAVIM NA LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK?

Nekaj praktičnih nasvetov pred laserskim odstranjevanjem dlak:

  • izogibati se morate  soncu vsaj 4 tedne pred in po terapiji. Koža pred terapijo ne sme biti porjavela. V kolikor se laserske terapije opravljajo obrazu ali drugem soncu izpostavljenem predelu telesa, je ta predel potrebno zaščititi s kremo za zaščito pred soncem, vsaj SPF 30+.
  • Vsaj 4 tedne pred laserskim odstranjevanjem dlak ne uporabljajte solarija.
  • Ne uporabljajte krem za porjavitev kože..
  • Vsaj 4 tedne pred terapijo dlačic ne odstranjujte s puljenjem, voskanjem ali elektrolizo.
  • En dan pred terapijo je priporočljivo dlačice pobriti.

V Estetiki SKIN pred posegom opravite pogovor z zdravnikom dermatologom in mu zaupate svoje želje glede laserskega odstranjevanja dlak. Zdravnik oceni ali ste primeren kandidat za terapijo. Ob tem vam pojasni kaj od terapije lahko pričakujete in kakšni so možni zapleti.

Ob tem pregledu vas bo zdravnik tudi:

  • izprašal glede vaših drugih bolezni,
  • zdravil, ki jih morebiti jemljete,
  • bolezni kože in o morebitnih laserskih posegih v preteklosti,
  • pregledal bo vašo kožo, tip dlačic, kožne izrastke in znamenja v področju, kjer se bo opravljalo lasersko odstranjevanje dlak, zato da bo ocenil ali ste primeren kandidat za lasersko odstranjevanje dlak.

Lasersko odstranjevanje dlak- plan terapij

Ob pregledu Vam bo zdravnik naredil plan terapij laserskega odstranjevanja dlak za vas individualno. Predlagal bo njihovo število in razmake med njimi. Razmaki med terapijami so vsaj 4 tedne in največ 8 tednov.

Večinoma je potrebnih 5 do 8 laserskih terapij, zato ker laserski žarek deluje le na dlačice, ki aktivno rastejo. V naši kliniki smo pripravili za Vas priročne PAKETE laserskega odstranjevanja dlak.

Naši PAKETI vsebuje 6 terapij po znižani ceni, več TUKAJ.

 

Lasersko-odstranjevanje-dlak
Lasersko odstranjevanje dlak Estetika skin

KAKO IZGLEDA TERAPIJA laserskEGA odstranjevanjA dlak?

Ves čas laserske epilacije nosite zaščitna očala, ki varujejo vaše oči pred laserskim žarkom.

Med odstranjevanjem dlak drsimo z laserjem enakomerno v neposredni bližini kože. Iz aparata za hlajenje ves čas terapije piha mrzel zrak, ki med terapijo hladi kožo. Ob aktivaciji laserja, ta tvori žarek. Laserski žarek gre skozi kožo in do dlačice. Tam pigment v dlačici deluje kot tarča. Ob prehodu laserskega žarka do dlake se sprosti intenzivna toplota, ki poškoduje dlačni folikel z dlako in to zaustavi rast dlake.

Koliko časa traja lasersko odstranjevanje dlak?

Odstranjevanje dlak v predelu nad zgornjo ustnico traja le nekaj minut.

Laserska terapija v predelu pazduh nekje 15 minut, v bikini predelu do 30 minut.

Laserska epilacija večjega predela, kot so cele noge ali hrbet traja do ene ure.

Po terapiji se lahko takoj vrnete k običajnim opravkom.

KAKO PA PO laserskem odstranjevanju dlak?

Po laserskem odstranjevanju dlak je lahko na mestu terapije prisotna blaga rdečina ali oteklina kože, ki ponavadi izzveni v nekaj urah. V tem času lahko na kožo namestite hladen obkladek.

V času med terapijami laserskega odstranjevanja dlak se je potrebno izogibati sonca. Uporabljati ustrezno kremo za zaščito pred soncem z visokim faktorjem na izpostavljenih predelih kože. Dlačice le briti, ne pa voskati ali puliti. Prav tako ne uporabljate solarija.

VEČ  o laserskem odstranjevanju dlak najdete TUKAJ.