Skin-dermatologija-8587

Praktično o laserskem odstranjevanju dlak

Pred laserskim odstranjevanjem dlak v Estetiki Skin opravite pogovor z zdravnikom dermatologom, ki Vam pove več informacij o terapiji in Vam poda praktične informacije kako postopati pred in po terapiji. Nekaj najpomembnejših navodil smo zbrali v tem zapisu.

Naročite se

kako se pripravim na lasersko odstranjevanje dlak?

Nekaj praktičnih nasvetov pred laserskim odstranjevanjem dlak:

  • izogibati se morate  soncu vsaj 4 tedne pred in po terapiji. Koža pred terapijo ne sme biti porjavela. V kolikor se laserske terapije opravljajo obrazu ali drugem soncu izpostavljenem predelu telesa, je ta predel potrebno zaščititi s kremo za zaščito pred soncem, vsaj SPF 30+.
  • Vsaj 4 tedne pred laserskim odstranjevanjem dlak ne uporabljajte solarija.
  • Ne uporabljajte krem za porjavitev kože..
  • Vsaj 4 tedne pred terapijo dlačic ne odstranjujte s puljenjem, voskanjem ali elektrolizo.
  • En dan pred terapijo je priporočljivo dlačice pobriti.

V Estetiki SKIN pred posegom opravite pogovor z zdravnikom dermatologom in mu zaupate svoje želje glede laserskega odstranjevanja dlak. Zdravnik oceni ali ste primeren kandidat za terapijo. Ob tem vam pojasni kaj od terapije lahko pričakujete in kakšni so možni zapleti.

Laser hair removal
Odstranjevanje dlak z laserjem SKIN dermatologija

 

Ob tem pregledu vas bo zdravnik tudi:

  • izprašal glede vaših drugih bolezni,
  • zdravil, ki jih morebiti jemljete,
  • bolezni kože in o morebitnih laserskih posegih v preteklosti,
  • pregledal bo vašo kožo, tip dlačic, kožne izrastke in znamenja v področju, kjer se bo opravljalo lasersko odstranjevanje dlak, zato da bo ocenil ali ste primeren kandidat za lasersko odstranjevanje dlak.

lasersko odstranjevanje dlak- plan terapij

Ob pregledu Vam bo zdravnik naredil plan terapij laserskega odstranjevanja dlak za vas individualno. Predlagal bo njihovo število in razmake med njimi. Razmaki med terapijami so vsaj 4 tedne in največ 8 tednov.

Večinoma je potrebnih 5 do 8 laserskih terapij, zato ker laserski žarek deluje le na dlačice, ki aktivno rastejo. V naši kliniki smo pripravili za Vas priročne PAKETE laserskega odstranjevanja dlak.

Naši PAKETI vsebuje 6 terapij po znižani ceni.

 

Katja Gorenšek Ul,dr.med., specialist dermatovenerolog

OSNOVE O LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK

 

CENIK

 

 

Pogosta vprašanja

Ves čas laserske epilacije nosite zaščitna očala, ki varujejo vaše oči pred laserskim žarkom. Med odstranjevanjem dlak drsimo z laserjem enakomerno v neposredni bližini kože. Iz aparata za hlajenje ves čas terapije piha mrzel zrak, ki med terapijo hladi kožo. Ob aktivaciji laserja, ta tvori žarek. Laserski žarek gre skozi kožo in do dlačice. Tam pigment v dlačici deluje kot tarča. Ob prehodu laserskega žarka do dlake se sprosti intenzivna toplota, ki poškoduje dlačni folikel z dlako in to zaustavi rast dlake.
Po laserskem odstranjevanju dlak je lahko na mestu terapije prisotna blaga rdečina ali oteklina kože, ki ponavadi izzveni v nekaj urah. V tem času lahko na kožo namestite hladen obkladek. V času med terapijami laserskega odstranjevanja dlak se je potrebno izogibati sonca. Uporabljati ustrezno kremo za zaščito pred soncem z visokim faktorjem na izpostavljenih predelih kože. Dlačice le briti, ne pa voskati ali puliti. Prav tako ne uporabljate solarija.
Odstranjevanje dlak v predelu nad zgornjo ustnico traja le nekaj minut. Laserska terapija v predelu pazduh nekje 15 minut, v bikini predelu do 30 minut. Laserska epilacija večjega predela, kot so cele noge ali hrbet traja do ene ure. Po terapiji se lahko takoj vrnete k običajnim opravkom.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnik



Rezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo