lasersko-odstranjevanje-dlak-tipi-laserjev

Kateri so laserji za lasersko odstranjevanje dlak?

Za lasersko odstranjevanje dlak imamo v Estetiki SKIN vse laserje, ki se uporabljajo za te terapije. Tako Aleksandritni laser, dioda ali diodni laser ter NdYag laser. Imamo pa ob tem tudi laser, ki kombinira vse te tri valovne dolžine za še bolji učinek in hitrejšo terapijo. Torej IMAMO VSE MEDICINSKE LASERJE, zato Vam lahko ponudimo najboljše za Vaš tip kože in tip dlačic.

Follow our Blog

KATERE LASERJE za lasersko odstranjevanje dlak pa sploh poznamo?

  1. ALEKSANDRITNI LASER Za lasersko odstranjevanje dlak je zlati standard valovna dolžina 755 nm, to je ALEKSANDRITNI LASER, katerega tarča je melanin oz kožni pigment v dlačici, gre za odlični laser za svetlo kožo in temne dlačice, pa tudi za bolj svetle in tanke dlačice. Deluje nekoliko bolj površinsko, deluje na del dlačice označen na fotografiji. Ravno zato ker deluje bolj površinsko je odličen za tanke in površinsko ležeče dlačice.
  2. DIODA ali DIODNI LASER 810 nm, gre za laser z zelo podobno valovno dolžino in učinkom aleksandritnemu laserju. Doseže nekoliko globlji  predel dlačice, zato je dobra opcija za tiste z globljimi dlačicami.
  3. NdYAG LASER – še tretja pomembna valovna dolžina v laserskem odstranjevanju dlak je 1064 nm. Ta valovna dolžina ima za tarčo hemoglobin, ter se manj absorbira v melaninu, kožnem pigmentu, zato je primerna tudi za zelo temen tip kože. Njegova odlična lastnost pa je, da deluje tudi na tiste dlačice, ki so zelo globoko, torej deluje naspodnji del dlake.

Torej glede na to, da imamo v naši kliniki različne lasere, vam lahko zagotovimo, da bo zdravnik za vas individualno izbral tisti laser, ki je najbolj primeren za vaš tip kože in za vaš tip dlačic individualno in tako bo izjemno usposobljeno medicinsko osebje poskrbelo za VARNO in UČINKOVITO TERAPIJO.

VSE V ENEM V NAŠI SKIN LASERSKI KLINIKI:

IZKUŠENO OSEBJE +
VRHUNSKA TEHNOLOGIJA +
TERAPIJE NADZIRA ZDRAVNIK +
RAZLIČNI TIPI LASERJEV.

Zakaj medicinski laser?

Medicinski laserji so visoko učinkovite naprave s katerimi rokuje usposobljeno medicinsko osebje. Imajo certifikat, da je naprava medicinska. To pomeni, da je varna, daje klinično dokazane rezultate in je primerna le za usposobljene osebe. Vsak kakovosten in uveljavljen proizvajalec tovrstne opreme poskrbi tudi za izobraževanje izvajalcev laserskega odstranjevanja dlak.

Medicinski laserji delujejo z višjimi energijami kot nemedicinski laserji, zato pričakujemo večjo učinkovitost in boljši rezultat. Medicinski laserji so pravi laserji, ki oddajajo koncentriran žarek svetlobe z le ENO VALOVNO DOLŽINO svetlobe. Gre za drage in visoko tehnološke aparature.

Na drugi strani so IPL (intense pulsed light) naprave, kjer NE gre za pravi laser, saj oddajalo svetlobo več valovnih dolžin (podobno kot žarnica), zato uporabljajo nižje energije in so manj učinkoviti.

 

OSNOVNI PRINCIP NA KATEREM DELUJE LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK JE, da se laserski žarek absorbira v dlačici in ne v okolni koži. Zato bolj je laser specifičen, višjo energijo lahko uporabimo, ki bo prišla do dlake. Ne poškodujemo pa okolice oz okolne kože, kar prepreči stranske učinke laserske terapije.

 

Čeprav je dermatološko lasersko odstranjevanje dlak v kliniki dražje, pa nudi bolj varno in učinkovito terapijo pod nadzorom zdravnika.

VSE KAR MORAŠ VEDETI O LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK NAJDEŠ NA POVEZAVI.